Meer resultaten voor eiken fineer schuren

 
 
eiken fineer schuren
schuren
Opknappen oude eettafel met eiken fineer laag.
Schat in dat dit eiken fineer is maar die vlammen op het middenblad verwarren mij. De buitenste bladen glimmen licht, maar de nerven zijn nog wel te zien. Weet iemand of dit lak, olie of is? En hoe verwijder ik dit? Licht schuren met schuurpapier, schuurmatje of ontvetter of.
eiken tafel behandelen
Gefineerde kersen tafels opnieuw lakken Kassa.
De fineerlaag is super dun dus is er geen laagje af te schuren met wat voor een machine dan ook. Misschien met een poetsmiddel voor autolak zoals groene command het fineer goed reinigen en met een hitte bestendige blanke lak overschilderen/spuiten.
donker eiken meubels
Beukenfineer is dat te schilderen of spuiten? Bokt.nl.
Geplaatst: 22-08-05 1626.: Fineer is pallastiek, dat kun je niet schuren om het daarna te beitsen. Je zou het wel licht op kunnen schuren om het daarna te lakken, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad. L121 L217 M12!
licht eiken meubels
Houtfineer opknappen forum.zelfbouwaudio.nl.
Dus als je dat wilt proberen zou ik eerst de bestaande laklaag verwijderen. Misschien is verfafbijt hier beter voor, aangezien je dan niet zoveel risico loopt om door het fineer heen te schuren. Bedankt voor de tip! Jij denkt dus ook dat er een beschermlaag aanwezig is? Ik ga proberen het fineer strak te krijgen, ondertussen kijk ik even hoe ik het vineer later weer afwerk. Meubelwax/olie met een beschermlaag of PU laag lijkt me nu het beste. Ik heb thuis twee tafels en een tv meubel gedaan met 2 componenten vloerolie, dit is heel goed en mooi gelukt, maar dit was op blank eiken.
makelaar deventer
tafel verven.maar? Bokt.nl.
Geplaatst: 17-01-16 1602.: Als het echt eiken is, dan vind ik het echt zonde dat er fineer overheen gedaan is. Persoonlijk zou ik het fineer er dan afhalen, boel flink op schuren en aan de hand van wat eronder vandaan komt bepalen of ik het zou oliën, beitsen of evt toch schilderen.
Fineer / fineren: tips voor verwerken fineer fineerles.
Breng twwezijdig wat contactlijm aan met bijvoorbeeld een strookje fineer. Hou met een lucifer de snede in het fineer open totdat de contactlijm is opgedroogd en druk de haas dan goed dicht. Let wel: hoe dunner de snede van het mes, des te minder zichtbaar wordt het in het eindstadium. Fineervoegen die tijdens het persen elkaar overlapt hebben of die zijn gaan losstaan kunnen eigenlijk niet meer herstelt worden. Eigenlijk zou dit blad dan overgefineerd moeten worden. Opvullen met schuurstof of kneedbaar hout is mogelijk, maar blijft altijd zichtbaar. SCHUREN EN LAKKEN.
Hoe krijg ik fineereik terug in natuurkleur? Livios.
We zouden die graag terug in blanke natuurkleur zetten. De grootste delen zijn vol eik, dat kan dus met glasstralen ontkleurd worden, maar wat met de fineereiken delen tussen de kasten in zijn de koplatten in fineer? Kan dat afgescheurd worden? Zo ja, met welk materiaal? Zo niet, zijn er andere oplossingen? We legden jouw vraag voor aan Ophélie Eliat, houtadviseur van Belgian Woodforum. Voor de massieve eiken delen kan er inderdaad voor glasstralen gekozen worden. Voor de fineereiken delen is het belangrijk om de kwaliteit van het fineerhout te kennen, de dikte van de fineerlaag en of de kleuring tot op de onderlaag is. Aangezien we hierover geen informatie kregen, is het moeilijk om aan te geven welke oplossing de meest geschikte is voor dit specifieke geval. In elk geval zijn chemische ontkleuring en zandstralen af te raden. Dit zijn enkele mogelijke oplossingen.: Heel lichtjes schuren met schuurpapier.
Fineer schilderen met video en stappenplan Schilderpret.nl.
Ontvetten is zeer belangrijk voordat je verder gaat met de volgende stap. FINEER SCHILDEREN VEREIST EEN SCHUURTECHNIEK. Fineer schilderen eist een aparte schuurtechniek. Wanneer je alles hebt schoongemaakt kun je en de ondergrond is droog kun je beginnen met het schuren.

Contacteer ons